Україна і світ

Для ветеранів: МВС планує відкрити центри ментального здоров’я і протезування


Міністерство внутрішніх справ України оголосило про намір відкрити у 2024 році два спеціалізовані центри – центр ментального здоров’я та протезування для реабілітації ветеранів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час VIІ Щорічного міжнародного ветеранського форуму Україна. Ветерани. Єдність.

Заради відновлення

Такі заклади в Україні критично важливі, оскільки багато українських військових, які повертаються з фронту, стикаються з низкою фізичних та психічних проблем.

Зараз дивляться

Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) вважається одним з найбільш розповсюджених,  його наслідки можуть серйозно вплинути на якість життя ветеранів та соціальну адаптацію.

– У центрі ментального здоров’я буде надаватися допомога ветеранам із соматичними та психіатричними проблемами, що виникли внаслідок бойових дій, – зазначив Клименко.

Крім того,  у центрі протезування будуть відновлювати стан військових після тяжких поранень і втрати кінцівок. Якісні протези і належна реабілітація дозволять повернути  ветеранів до активного життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами міністра МВС, наразі триває підготовка спеціалістів, які надаватимуть якісну допомогу на етапі відпусток і лікуванння.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 18:12:27