Україна і світ

Ризик атак на День Незалежності підвищений – Посольство США в Києві

Фото: УНІАН

У найближчі кілька днів через наближення Дня Незалежності зберігатиметься підвищений ризик атак дронами та ракетами по всій території України.

З таким застереженням до громадян Сполучених Штатів в Україні звернулись у Посольстві США в Києві.

Чи буде атака на День Незалежності України: що кажуть у Посольстві США в Києві

Згідно з оцінками Посольства США в Україні, загроза ракетних атак на День Незалежності, так само, як і дронових, є підвищеною незалежно від часу доби.

Зараз дивляться

У зв’язку з цим представники американського посольства просять громадян США, які перебувають на території України, стежити за повідомленнями місцевих ЗМІ, з’ясувати, де є найближчі укриття й негайно прямувати туди, щойно оголосять повітряну тривогу.

У разі надзвичайної ситуації у Посольстві США в Україні закликають своїх громадян дослухатись до вказівок українських посадових осіб та служб швидкого реагування.

До слова, окремі Telegram-канали 22 серпня поширили повідомлення, яке Посольство США в Києві оприлюднювало до Дня Незалежності України два роки тому.

Тоді в Посольстві припускали, що РФ готує атаку на урядові об’єкти в Києві, тож закликали своїх громадян терміново покинути Україну.

Це викривлене Telegram-каналами повідомлення відразу підхопили російські пропагандистські ресурси, повідомляють у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України.

Водночас у ЦПД наголошують: небезпека ворожих ракетних і дронових ударів по Києву та інших населених пунктах України існує постійно, незалежно від святкових днів чи “круглих дат”.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 911-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: U.S. Embassy in Ukraine, ЦПД

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 13:17:34