Україна і світ

Чи потрібно замочувати сочевицю: все залежить від сорту Чи потрібно замочувати сочевицю та як це правильно робити – читайте в матеріалі. 15 Серпня, 11:32


Чи потрібно замочувати сочевицю перед приготуванням – це залежить від обраного виду сочевиці. Для швидкого приготування червоної сочевиці замочування не потрібне, а от для зеленої, коричневої та чорної може бути корисним, але не обов’язковим.

Сочевиця – один із найпопулярніших продуктів для тих, хто прагне здорового харчування. Вона багата на білок, клітковину, вітаміни та мінерали, тому є чудовою основою для різних страв.

Спробуйте різні способи та знайдіть той, який підходить вам найкраще.

Зараз дивляться

Чи потрібно замочувати сочевицю перед варінням

  • Червона сочевиця швидко готується, буквально за 10-15 хвилин, тому її замочувати не потрібно. Цей вид ідеально підходить для приготування супів та каш.
  • Зелена сочевиця готується довше, 25-30 хвилин. Її зерна більш тверді, тому експерти говорять, що її все ж таки, щоб прискорити процес варіння, можна замочити у холодній воді на 30-50 хвилин.
  • Коричнева сочевиця використовується в багатьох стравах. Вона також потребує 20-30 хвилин для приготування, але, як і зелена, може бути замочена заздалегідь.
  • Чорна сочевиця (белуга) – цей вид сочевиці дрібний та щільний, потребує приблизно 25-30 хвилин для варіння. Замочування може бути корисним, але також не обов’язковим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як бачимо, чи потрібно замочувати сочевицю перед приготуванням – питання актуальне тоді, коли потрібно скоротити час варіння.

Цікаво знати, що під час замочування відбувається процес ферментації, який сприяє розпаду фітинової кислоти та лектину, що полегшує засвоєння сочевиці. Однак у здоровому організмі зі здоровою мікрофлорою кишківника ці процеси відбуваються самостійно.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 11:42:09