Україна і світ

Влада РФ оголосила про “обов’язкову евакуацію” селища Глушково в Курській області

Фото: Getty Images

В Росії місцева влада ухвалила рішення про “обов’язкову евакуацію” населення селища Глушково на Курщині, а також всього Глушковського району, що межує з Україною.

Про це близько опівночі у середу, 14 серпня, повідомив губернатор Курщини Олексій Смірнов у своєму Telegram-каналі.

Евакуація селища Глушково Курської області

Смірнов спершу повідомив про “обов’язкову евакуацію” жителів селища Глушково Курської області, яке розташоване майже за 7 км від кордону з Україною.

Зараз дивляться

Повідомлялося, що координуватимуть процес виїзду людей силовики, військові та місцева адміністрація.

Згодом губернатор оголосив про евакуацію курян всього Глушковського району та закликав їх “з розумінням поставитися до поточної ситуації та дотримуватися усіх рекомендацій від силовиків і місцевої влади”.

Населення селища Глушково становить понад 4,5 тис. осіб, населення Глушковського району Курської області – близько 20 тис. осіб.

Глушковський район та Глушково на карті

Селище Глушково на Курщині є адміністративним центром Глушковського району.

Глушковський район розташований у південно-західній частині Курської області, межує із Суджанським районом.

Територія цього району розкинулася на землях Сумського полку Слобідської України, зокрема на території Каризької сотні, ліквідованої у 1722 році.

Раніше на тлі наступу ЗСУ у Глушковському районі оголосили часткову евакуацію населення. Також це стосується Рильського та Хомутовського районів.

Водночас, у Суджанському, Кореневському й Бєловському районах Курщини була оголошена повна евакуація, а у Большесолдатському та Льговському – добровільна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами губернатора Курщини Смірнова, до 12 серпня з області виїхала 121 тис. жителів, загалом евакуації підлягають 180 тис. жителів. Усього в складі Курської області РФ – 28 районів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 10:58:08