Україна і світ

Проблеми зі зв’язком та онлайн-банкінгом: кібератака ГУР паралізувала системи РФ

23 липня розпочалася масштабна кібератака, організована ГУР Міноборони України, яка паралізувала роботу ключових банківських установ і платіжних систем по всій території Росії.

Про це повідомляють у ГУР, пише Українська правда та Укрінформ.

– Унаслідок удару припинилася або значно ускладнилася робота платіжних систем, мобільних додатків банків, особистих кабінетів, системи оплати послуг у громадському транспорті тощо. Також спостерігаються перебої в роботі основних мобільних операторів та інтернет-провайдерів Росії, – заявили у ГУР.

Клієнти найбільших банків, як-от Сбербанк, Альфа-банк, Райффайзен банк і ВТБ, зіткнулися з проблемами чи неможливістю скористатися онлайн-банкінгом і цифровими послугами.

Зараз дивляться

Крім того, заблокована або відчутно порушена робота національних платіжних систем росіян – Системи швидких платежів СБП та Національної системи платіжних карт НСПК.

Перебої мобільного зв’язку в Росії

Кібератака зачепила й мобільних операторів, що призвело до перебоїв у роботі мобільного зв’язку та інтернету. Зокрема, постраждали Білайн, Мегафон, Теле2 та Ростелеком.

Російська влада визнала факт кібератаки, назвавши її справою рук “політично мотивованих хакерів”. В українській розвідці зазначають, що атака ще триває і далека до свого завершення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-24 15:38:04