Україна і світ

У Києві затримали підозрюваних у підпалі авто військових і обладнання на залізниці

У Києві двом особам повідомлено про підозру у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період та в умисному пошкодженні чужого майна шляхом підпалу.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрювані через анонімний телеграм-канал отримали замовлення за гроші підпалити релейну та батарейну шафи на залізниці в Оболонському районі Києва.

Маючи при собі заздалегідь придбаний для підпалу розчинник фарби, один із підозрюваних облив легкозаймистою речовиною релейну та батарейну шафи неподалік залізничної станції, після чого підпалив їх.

У цей час його спільник знімав це на відео та пильнував, аби підпалу ніхто не завадив.

В якості винагороди за свої послуги зловмисники отримали 200 доларів США, які розділили між собою.

Також підозрювані на замовлення, отримане через ТГ-канал, підпалили автомобіль військового в Оболонському районі столиці.

Вони облили автомобіль марки Nissan Navar легкозаймистою рідиною та підпалили. Свої дії підозрювані знімали на відео, щоб надати його як доказ виконаної роботи.

Наразі двох чоловіків затримано, їм повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляє АрміяInform, Служба безпеки затримала агента фсб, який діяв на Одещині. Зловмисник виконував російські завдання за двома напрямками розвідувально-підривної діяльності: коригування вогню та підпали.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-24 12:06:16