Україна і світ

Країна свободи чи хаосу: Гарріс розкритикувала Трампа на першому передвиборчому мітингу

Віцепрезидент США Камала Гарріс на своєму першому передвиборчому мітингу розкритикувала Дональда Трампа.

Про це повідомляє Reuters.

Виступ Камали Гарріс у Вісконсині

У своєму виступі Гарріс заявила, що в разі її обрання на посаду президента США вона підтримуватиме політику доступу до абортів, полегшення вступу працівників до профспілок і боротьбу зі збройною злочинністю.

Зараз дивляться

За її словами, Дональд Трамп хоче відкинути США назад: Він і його екстремальна програма Project 2025 послаблять середній клас. Ми знаємо, що маємо поставитися до цього серйозно. Дональд Трамп має намір скоротити Social Security (соціальне забезпечення) і Medicare (федеральна програма медичного страхування).

– Він має намір дати податкові пільги мільярдерам і великим корпораціям і змусити сім’ї, що працюють, платити за рахунками. Він має намір покінчити із законом про доступну охорону здоров’я і повернути нас у той час, коли страхові компанії мали право відмовляти людям із захворюваннями, наприклад, дітям з астмою, жінкам, які пережили рак грудей, літнім людям з діабетом.

Америка вже пробувала цю провальну економічну політику, але ми не збираємося повертатися назад. Хочемо ми жити в країні свободи, співчуття і верховенства закону чи в країні хаосу, страху і ненависті? – рішуче заявила Камала Гарріс перед багатотисячним натовпом у середній школі West Allis у передмісті Мілуокі у Вісконсині.

Вісконсин входить до трійки штатів “іржавого пояса”, поряд із Мічиганом і Пенсільванією, які мають вирішальне значення для шансів демократів здобути перемогу над Трампом.

Рейтинги Гарріс і Трампа

Згідно з національним опитуванням Reuters/Ipsos, підтримка Камали Гарріс серед зареєстрованих виборців становить 44%, а в Дональда Трампа – 42%. У президента США Джо Байдена навпаки – було двопроцентне відставання від Трампа.

Нове опитування, проведене в понеділок і вівторок, послідувало як за Республіканським національним з’їздом, де Трамп у четвер офіційно ухвалив номінацію, так і за заявою Байдена про те, що він виходить із перегонів і підтримує свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Але Трамп запевняє громадськість, що здатен перемогти Гарріс, зазначивши, що її попередня президентська кампанія 2020 року закінчилася ще до першого конкурсу з висунення кандидатів від штату.

А ще Дональд Трамп хоче провести дебати з Камалою Гарріс.

– Я хочу подискутувати з нею, і вона нічим не відрізнятиметься (від Байдена, – Ред.), тому що в них однакова політика, – сказав Трамп.

Більшість демократів підтримали кандидатуру Камали Гарріс на президентських виборах, включно з лідером більшості в Сенаті Чаком Шумером і лідером меншості в Палаті представників Хакімом Джеффрісом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-24 09:05:08