Україна і світ

Корисні поради для нових користувачів iPhone: як користуватися гаджетом

Настало літо, і, можливо, ви щойно отримали новий iPhone (або iPad) перед тим, як піти у відпустку. Якщо це так, то вам пощастило! Це прекрасна техніка, яка точно прослужить вам не менше п’яти років, якщо вірити останнім тенденціям.

Як користуватися iPhone – поради для новачків

Якщо це ваш перший iPhone або iPad і ви ніколи раніше ними не користувалися або, можливо, ви переходите з Android, не хвилюйтеся. Можливо, вам буде важкувато розібратися у всьому, але це тільки спочатку. Пропонуємо вам кілька рекомендацій, які стануть справжньою підмогою.

Налаштуйте Apple ID

Припустимо, що ви відвідали магазин електроніки STOREinUA і зробили покупку, про яку давно мріяли. Коли ви принесли iPhone або iPad додому, дістаєте з коробки і вмикаєте його, один із перших пунктів, з яким ви зіткнетеся, – вхід у систему Apple ID. Без цього вам буде неможливо користуватися новим гаджетом повноцінно.

Зараз дивляться

Apple ID – це ключ до всіх сервісів популярної екосистеми iMessage, FaceTime, iCloud, Find My iPhone, Apple Music, додатків та ігор, а також багато чого іншого. Тому якщо у вас ще немає Apple ID, настійно рекомендуємо його створити. Крім того, обов’язково збережіть облікові дані, оскільки в разі невдалих спроб входу в акаунт може виникнути проблема з відновленням.

Увімкніть функцію Find My iPhone

Знову ж таки, Apple ID дуже важливий, тому що він необхідний для використання Find My iPhone. Це функція безпеки, яка дає змогу відстежувати, де знаходиться ваш новий пристрій. Особливо корисно скористатися цією опцією, якщо ви не можете знайти свій новенький iPhone або iPad.

Ба більше, ви можете віддалено стерти дані з пристрою, і навіть залишити на ньому повідомлення, щоб той, хто ним володіє, зв’язався з вами і повернув його.

Коли ви налаштовуєте Apple ID, увімкнення функції Find My iPhone має бути частиною процесу налаштування. Але ви також можете ввімкнути вручну, якщо хочете налаштувати його пізніше.

Завжди створюйте резервні копії

Після того як ви налаштуєте основні параметри, наступний крок – переконатися, що ви завжди створюєте резервні копії даних свого телефону. Неважливо, вручну чи автоматично, або навіть і те, і інше, копіюйте найпотрібнішу інформацію. Згодом на iPhone накопичиться багато даних і дорогоцінних спогадів, і повірте, ви не захочете втратити нічого з цього.

Є кілька способів створити резервну копію інформації з нового гаджета: вручну за допомогою комп’ютера (підійдуть як Mac, так і PC) або за допомогою автоматичного резервного копіювання в iCloud. Вам потрібно переконатися, що у вас достатньо місця в iCloud для цього.

Користуйтеся AirDrop

Одна з цікавих функцій на iPhone – AirDrop. Якщо у вас є iPad або Mac, то AirDrop – це найшвидший спосіб обміну файлами між усіма вашими пристроями Apple. Це чудова функція для тих, хто захоплений екосистемою Apple.

Щоб скористатися нею, виберіть AirDrop у списку загального доступу, коли хочете поділитися будь-яким файлом. Також необхідно переконатися, що налаштування встановлено правильно.

Зручний скролінг

Чи буває так, що ви просто продовжуєте гортати сторінку в улюбленому застосунку соціальної мережі, наприклад, в Instagram, а потім розумієте, що прокрутили донизу занадто багато, і повертатися до початку, щоб оновити сторінку, дуже клопітно? На щастя, існує ярлик, який дає змогу швидко повернутися до початку.

Просто натисніть на верхню частину екрана в районі рядка статусу на iPhone. Вона діє як клавіша Додому на клавіатурі та миттєво поверне вас у верхню частину додатка, в якому ви перебуваєте.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 15:11:05