Україна і світ

Apple попередила про хакерські атаки за допомогою iPhone

Apple попередила власників iPhone про можливі хакерські атаки. Повідомлення корпорації торкнулося користувачів смартфонів у 98 країнах.

Apple попередила про хакерські атаки за допомогою iPhone

Так, це вже друга розсилка повідомлень із попередженнями від Apple за цей рік. Аналогічна кампанія спостерігалася у квітні.

Компанія робить розсилки з попередженнями з 2021 року, і це стосується користувачів iPhone у більш ніж 150 країнах. До речі, такі повідомлення спрямовані конкретним власникам iPhone – на жаль, у повідомленнях не розкривається інформація про зловмисника, як і про країну, звідки походить атака.

Зараз дивляться

– Apple виявила, що ви піддаєтеся атаці найманого шпигунського ПЗ, яке намагається віддалено скомпрометувати iPhone, пов’язаний з вашим Apple ID, – повідомляється в листі.

Попередження дуже актуальні, адже через закони ЄС, компанія зобов’язалася відкрити доступ до сторонніх магазинів, де можуть бути підозрілі додатки. І хоча вони проходять перевірку від Apple, деяке шпигунське ПЗ може опинитися на тисячах пристроїв.

До речі, зараз компанія зосереджена на виході наступного флагмана, і про нього вже є багато подробиць. iPhone 16 не отримає оновлену камеру – два з трьох об’єктивів будуть взяті з iPhone 15 Pro max. Це означає, що міняти торішню модель на нову немає сенсу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 13:38:07