Львівський портал

Двоє військових зі Львівщини змагатимуться на Іграх Нескорених-2025

Військовослужбовці зі Львівщини Інна Короленко та Євген Тюрін увійшли до складу національної збірної, яка братиме участь в Іграх Нескорених-2025 у Канаді. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Інна Короленко є молодшою сержанткою Збройних Сил. На відбіркових турнірах вона змагалася у стрільбі з лука і плаванні.

Натомість Євген Тюрін, старший сержант Національної гвардії, відбір проходив у настільному тенісі та стрільбі з лука.

Загалом за право потрапити до збірної України змагались 329 ветеранів із різних областей. З-поміж них обрали 35, двоє із них – представники Львівщини.

Масштабні змагання для ветеранів та військовослужбовців Ігри Нескорених відбудуться у 2025 році в Канаді.

Зазначимо, Ігри Нескорених (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році. У 2020-2021 роках змагання не проводили через пандемію коронавірусу, їх відновили у 2022-му. Того року українська збірна, незважаючи на повномасштабне вторгнення РФ, виборола 16 медалей.

На Іграх Нескорених-2023 українські військові здобули рекордні 34 медалі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-07 11:29:11