Україна і світ

Літак, авто, гроші: Мінʼюст розпочав процес стягнення майна Медведчука та Оксани Марченко

Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій, щоб стягнути майно та кошти колишнього нардепа-зрадника Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Стягнення майна Медведчука і Марченко

За інформацією Міністерства юстиції, планують стягнути майно, яким Віктор Медведчук та Оксана Марченко володіють прямо та опосередковано (через фізичних та юридичних осіб).

Серед них – рухоме майно (24 автомобілі, два повітряних судна (літак Gulfstream G650 та гвинтокрил Bell-427), одне прогулянкове судно (Azimut benetti spa, назва – Романс 1), нерухоме майно (понад 20 об’єктів).

Зараз дивляться

Зокрема, йдеться про корпоративні права 22 юридичних осіб (обленерго, телеканали та інше), а також майнові права на вісім торгівельних марок.

Позов Мін’юсту до ВАКС стосується коштів Медведчука та Марченко (в еквіваленті близько 1,9 млн грн), понад 1 тис. одиниць історико-культурних та матеріальних цінностей (годинники, ювелірні вироби, картини, гарнітури, предмети інтер’єру, а також залізничний вагон-ресторан з меблями).

У Міністерстві юстиції зазначили, що позов до ВАКС передбачено пунктом 11 частини 1 статті 4 закону України Про санкції.

Медведчук і Марченко є наближеними до керівництва РФ, перебувають в особистих дружніх зв’язках з російським диктатором Володимиром Путіним.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 00:13:03