Україна і світ

Путін хоче, аби Україна відмовилася від НАТО та озвучив умови для миру

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що для початку мирних переговорів українські війська мають вийти з чотирьох областей України, які Москва тимчасово окупувала. Крім того, Київ має заявити про відсутність планів вступати до НАТО.

Про це він заявив, читаючи з листочка текст на зустрічі з керівництвом російського МЗС у п’ятницю, 14 червня.

Злочинець, ордер на арешт якого видав Міжнародний кримінальний суд, своєю промовою намагається підірвати Саміт миру у Швейцарії.

Зараз дивляться

Путін назвав свої умови для переговорів

Диктатор заявив, що нібито висуває “реальну мирну пропозицію”, але якщо Захід і Київ відмовляться, то це “їхня справа”. Далі він почав погрожувати, що наступні умови Москви, які вона висуватиме, будуть іншими, бо ситуація на полі бою, він вважає, що змінюватиметься “не на користь Києва”.

За словами намісника Кремля, російською умовою для переговорів є визнання усіх окупованих територій суб’єктами РФ. Йдеться про Крим, Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області.

Тиран також хоче, аби Україна офіційно повідомила про відмову від планів вступу в НАТО. Він також вжив такі терміни як денацифікація та демілітаризація і назвав це “принциповою позицією” Москви.

Також Путін вимагає, аби права російськомовних осіб в Україні були “повною мірою забезпечені”, а усі західні санкції проти Росії зняли.

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбудеться Саміт миру, куди Росія не була запрошена, та який РФ не визнає як реальну мирну ініціативу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-14 15:39:31