Україна і світ

24% мешканців США досі вірять у найбільший міф про вакцину MMR – опитування

Опитування у США показало, що 24% дорослих американців досі вірять, що вакцина MMR (проти кору, паротиту та краснухи) сприяє розвитку аутизму. Ще 3% опитаних не впевнені у своїй позиції.

На офіційному веб-сайті Центру з контролю та профілактики захворювань (CDC) чітко зазначено, що вакцини не викликають аутизм.

Опитування проводив центр громадської політики Анненберга (APPC) при Університеті Пенсільванії. У ньому взяло участь 1 552 людей.

Зараз дивляться

Чому з’явився такий міф

Більше 25 років тому колишній лікар Ендрю Уейкфілд опублікував дослідження, яке підтверджувало зв’язок між вакциною MMR та розладами аутистичного спектру. Пізніше його відкликали, воно виявилося фальшивим.

Однак команда APPC вважає, що наслідки все ще викликають занепокоєння та плутанину.

– Наші дослідження щодо вакцинації незмінно показують, що віра в те, що вакцина MMR викликає аутизм, пов’язана не просто з небажанням робити щеплення проти кору, а й із ваганнями щодо вакцинації в цілому, — каже Кетлін Холл Джеймісон, директор Центру громадської політики Анненберга.

Як насправді діють щеплення

Подальші дослідження неодноразово демонстрували, що щеплення не мають зв’язку із аутизмом.

Експерти все ж рекомендують утриматися від вакцини MMR вагітним жінкам. Це пояснюється тим, що вона містить ослаблений вірус, який може зашкодити дитині.

Зростання захворюваності на кір у всьому світі в основному відбувається через відсутність щеплення у дітей.

Джерело: Science alert

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-14 15:03:17