Львівський портал

«Укренерго» додало ще чотири години до знеструмлень 11 червня

В «Укренерго» подовжили термін застосування графіків погодинних відключень по всій території України на 11 червня. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Так, обмеження електроенергії за графіками буде діяти з 14:00 до 23:00.

Повідомляється, що причина – збільшення споживання у спеку і відсутність економії.

Водночас українські електростанції через масштабні пошкодження не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі.

Нагадаємо, графіки погодинних відключень у вівторок, 11 червня, планували застосовувати з 14:00 до 19:00 по всій Україні.

Зазначимо, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покриває імпорт.

«Укренерго» щодня доводить до обленерго ліміт споживання електроенергії. Його частину відразу виділяють на роботу критичної інфраструктури, а решту вже розподіляють між споживачами. Тому графіки знеструмлень не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Нагадаємо, з 8 червня в Україні у тестовому режимі мав запрацювати новий порядок застосування графіків вимкнення світла. Він повинен забезпечити меншу тривалість знеструмлень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-11 11:52:07