Львівський портал

На термінову операцію правнучці: шахрайка ошукала пенсіонерку на 160 тисяч гривень

Правоохоронці затримали 35-річну мешканку Одеси, яка видурила у 88-річної львів’янки майже 160 тисяч гривень нібито на термінову операцію для її правнучки. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Встановлено, що 23 вересня 35-річна жінка зателефонувала до 88-річної львів’янки, представилась знайомою її правнучки та повідомила, що та потрапила у ДТП, отримала травми і для проведення їй термінової операції необхідні гроші.  

Львів’янка повірила у цю вигадану історію і в подальшому передала шахрайці, яка приїхала до неї додому, грошові кошти: 3250 доларів, 400 євро та сім тисяч гривень. Однак, невдовзі ошукана потерпіла з’ясувала, що в аварію її правнучка не потрапляла, а насправді вона стала жертвою шахрая. 

Як в подальшому встановили правоохоронці, аферистка, отримавши гроші, одразу вирушила до Одеси. Там її і затримали. Частину одержаних у шахрайський спосіб коштів у зловмисниці вилучили, а іншу частину вона встигла переказати на картку своєї знайомої. 

Відтак, слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 ККУ (Шахрайство). Їй загрожує до п’яти років тюрми. 

Досудове розслідування триває. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-27 13:54:08