Львівський портал

Сили безпілотних систем ЗСУ очолив Вадим Сухаревський

Заступника головкома ЗСУ Вадима Сухаревського призначили командувачем Сил безпілотних систем — нещодавно створеного роду військ в українській армії. Про це Львівському порталу повідомили у Генштабі.

На нову посаду полковника Вадима Сухаревського призначив міністр оборони України своїм наказом 10 червня.

Як відомо, взимку 2024 Вадима Сухаревського призначили заступником головкома ЗСУ Олександра Сирського. Він відповідав саме за розвиток та застосування безпілотників у війську.

До цього Сухаревський був командиром 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Герой України, у 2022 році відзначений й орденом «Золота зірка».

Крім того, Вадим Сухаревський є випускником Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Він відомий також як перший український військовий, який відкрив вогонь по російських окупантах. 13 квітня 2014 року Сухаревський віддав наказ вдарити по російській диверсійній групі із загону ФСБ, яка обстріляла співробітників СБУ під Слов’янськом.

Нагадаємо, окремий рід сил для безпілотників у структурі ЗСУ офіційно створили цьогоріч на початку лютого.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-10 22:37:13