Суспільне мовлення

На Львівщині створили ботанічний заказник “Чемеринці”

На Львівщині створили ботанічний заказник місцевого значення “Чемеринці”. Ділянку площею 0,94 га визнали об’єктом природно-заповідного фонду. Там ростуть рослини, занесені до Червоної книги України.

Таке рішення підтримали депутати Львівської обласної ради.

Заказник “Чемеринці” розташований на території Гологірського лісництва, що входить до складу державного підприємства “Золочівське лісове господарство”. Там зростають червонокнижні рослини: еритроній європейський, лілія лісова та любка дволиста.

“На Львівщині еритроній європейський виявили українські науковці Володимир Баточенко та Віктор Мельник. Це багаторічна трав’яниста і цибулинна рослина з родини лілієвих, яка занесена до Червоної книги України з природоохоронним статусом “рідкісний”. Квітки одиночні, рожевувато-фіолетові. Розмножується насінням і цибулинами”, — каже в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Для збереження рослин Львівська обласна рада визнала ділянку об’єктом природно-заповідного фонду. Перед цим проєкт рішення підтримала комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації.


Джерело: Суспільне мовлення України