Суспільне мовлення

Найкращий двірник Львова повернувся із мандрівки Європою

Богдан Єсип — переможець конкурсу “Найкращий двірник Львова — 2023”. Він повернувся зі мандрівки Європою, яка була призом за перше місце. Богдан із донькою вперше в житті побували за кордоном.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Богдан Єсип 13 років працює двірником у Львові. Живе за містом, у селі Горбачі й щодня прокидається о пів на шосту ранку, аби електричкою приїхати на роботу. Чоловік прибирає територію довкола Палацу Потоцьких.

“Пильную роботу, щоб була чистота і порядок, щоб люди мене хвалили. Люди йдуть по дорозі, здоровкаються, дякують, що тут прибираю, пильную”, — каже Богдан Єсип.

Богдан Єсип став найкращим двірником Львова у 2023 році. Такий конкурс щороку організовує львівська мерія. Чоловік виграв подорож до Європи, куди поїхав разом із донькою Марією. Для обох це була перша поїздка за кордон.

Богдан Єсип, 19 січня 2024. Фото: пресслужба Львівської міської ради

“Я був у Празі, я був у Будапешті, був у Відні, Австрія. Ходили по Празі, робили знимки, фотографували, цікаве місто. Я дякую, що я перший раз поїхав за кордон, дуже цікаво, піца, екскурсії. Я з дочкою ходив по місту, люди слухали нашу розмову, то чеська й українська дуже подібна мова. Як чули, то до нас говорили: “Слава Україні”, відповідали “Героям Слава”, — розповідає Богдан.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цьогоріч у Львові знову оголосять конкурс на визначення найкращого двірника. Вп’яте у Львові відзначатимуть двірників, яких запропонують і за яких проголосують жителі міста.


Джерело: Суспільне мовлення України