Суспільне мовлення

Сприяла вивезенню дітей з Херсонщини. Затримали колишню заступницю директора медичного закладу

У пособництві російським окупантам підозрюють заступницю начальника Херсонського обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, яка наказала вивезти дітей з обласного будинку дитини на територію ТОТ АР Крим.

Про це у Facebook повідомила поліція Херсонської області.

Псевдокерівник Херсонського обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф під час окупації покликав на роботу колишню 57-річну заступницю. Вона на псевдопосаді подала свою кандидатуру на призначення її головним позаштатним спеціалістом так званого “міністерства охорони здоров’я Херсонської області”. Окупаційна влада погодила подану заяву у другій половині вересня 2022 року.

“Використовуючи свої службові повноваження, наказала кільком водіям і фельдшерам “швидкої допомоги” вивезти 11 малолітніх дітей зі так званого “Херсонського обласного будинку дитини” на територію ТОТ АР Крим. Також напередодні деокупації Херсона організувала вивезення на тимчасово окуповане лівобережжя Херсонщини 24 спецавтомобілів “швидкої допомоги”, — йдеться у повідомленні відомства.

Співробітники Служби безпеки України затримали на прикордонному пункті пропуску “Краківець” на Львівщині, коли вона намагалася виїхати до ЄС.

Після деокупації міста залишилась у Херсоні, де намагалася уникнути правосуддя, прикриваючись статусом “поза політикою”. Наприкінці літа 2023 року вона виїхала до Львова і оформилась, як ВПО.

Під час обшуку у Львові та Херсоні вилучили флеш-носії та документи із доказами злочинної діяльності.

Їй повідомили про підозру у “Пособництві державі-агресору” та обрали запобіжний захід – тримання під вартою. За вчинене їй загрожує до 12 років позбавлення волі, повідомила поліція Херсонської області.

Також Національна поліція підозрює у пособництві РФ та колабораціонізмі директора Херсонського обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Юрія Бовкуна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.


Джерело: Суспільне мовлення України