Суспільне мовлення

Паралімпійка Надія Дьолог склала практичний іспит з водіння

У Львові паралімпійка із Закарпаття Надія Дьолог успішно склала іспит з водіння у автошколі для людей з інвалідністю. Жінка отримала посвідчення водія.

Надія Дьолог розповіла Суспільному як минув іспит.

Закарпатська спортсменка Надія Дьолог щойно повернулася з-за кордону, де виборола “срібло” на Чемпіонаті світу з фехтування на візках. Після приїду жінка вирушила складати практичний іспит з водіння, щоб отримати посвідчення водія.

“Практична частина мені дуже сподобалась. Львовом їздити дуже цікаво. Перший раз було дуже страшно, тому що тут дуже багато машин у порівнянні з Ужгородом. Зараз побачимо: справилась чи ні”, — говорить Надія Дьолог.

Паралімпійка Надія Дьолог складає практичний іспит з водіння у Львові. Фото: Суспільне Львів

Надія закінчила у Львові автошколу, де є змога навчатися людям з інвалідністю. Її відкрили в межах державного проєкту “Без бар’єрів” на базі університету МВС.

“Це є змішані групи, де навчаються, зокрема, студенти, курсанти, будь-які люди, які мають намір отримати посвідчення водія, в тому числі — люди з інвалідністю. Реалізують цей проєкт за допомогою очного та дистанційного навчання. Ну а практика — це є практика, це особиста присутність і водіння з інструктором. Зараз у нас навчається вісім людей, шість з яких пройшли теоретичну підготовку та чотири — успішно склали іспит з теорії у сервісному центрі”, — каже ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Роман Благута.

Як розповів начальник регіонального сервісного центру МВС Павло Яцина, у центрі люди з інвалідністю можуть отримати послуги без черги.

“Є облаштований пандус, облаштована кнопка виклику працівника, який може надати будь-яку консультацію”, — каже Павло Яцина.

Паралімпійка Надія Дьолог склала практичний іспит з водіння

Сервісний центр МВС у Львові. Фото: Суспільне Львів

Двадцять хвилин водіння — іспит складено. Надія Дьолог поділилася враженнями:

“Трохи хвилювалась. Допустила дві помилки. Ну сподіваюсь, що більше цього робити не буду”, — каже Надія Дьолог.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Усі, хто бажає навчитися їздити на автомобілі з ручним керуванням, можуть звертатися до університету внутрішніх справ, розповів ректор Роман Благута.


Джерело: Суспільне мовлення України