Суспільне мовлення

На відбудову пам’яток і музеїв: за місяць “Модуль тимчасовості” у Львові зібрав понад 2 мільйони гривень

З 8 вересня до 8 жовтня у Львові на площі Гасина працював культурний простір “Модуль тимчасовості”. Впродовж місяця відвідувачі могли познайомитися з роботами 28 світових та українських митців. Усі гроші з продажу квитків, сувенірів чи з аукціону скерують на відбудову культурних об’єктів, пошкоджених або знищених внаслідок російської агресії.

Як повідомили у пресслужбі міської ради, за місяць у Львові “Модуль тимчасовості” відвідало 11 500 людей. Львів’яни та гості міста могли самостійно обрати, скільки платити за квиток. Попри те, що рекомендована вартість становила 200 гривень, відвідувачі могли або залишити значно більшу суму, або відвідати МОТ безкоштовно.

У виставковому просторі, який складався з 27 контейнерів-модулів, були представлені експозиції з полотнами, скульптурами, інсталяціями та аудіовізуальними творами 28 художників з 10 країн світу. Митці створили роботи саме для цього проєкту.

Серед знаних представників артсцени були роботи українців Жанни Кадирової, Марії Куліковської, Романа Мініна, Олексія Кондакова, Олексія Сая, Нікіти Кравцова та Володимира Манжоса. А також французьких художників JR та Zevs, художника стріт-арту Vhils, американського скульптора Марка Дженкінса, південнокорейської мисткині KIMSOOJA, індійського авангардиста Субодха Гупти та лос-анджелеського художника Клеона Петерсона. Крім того, презентували аудіовізуальні проєкти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові вдалося зібрати понад два мільйони гривень. 100% суми передадуть на відбудову українських арт-інституцій, пам’яток і музеїв.


Джерело: Суспільне мовлення України