Суспільне мовлення

Перед львівською Ратушею на знак солідарності вивісили прапор Ізраїлю

На флагштоку перед Львівською мерією вивісили прапор Ізраїлю на знак солідарності з нацією, яка зазнала атаки від терористичного угруповання ХАМАС.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“Ми щиро співчуваємо усім, хто постраждав від терористів ХАМАСу. Приймаємо і дякуємо за співчуття щодо горя, яке чинять щодня російські терористи. Наше завдання чітке і зрозуміле — очистити світ від абсолютного зла і не боятись називати його на імʼя. Робити цей світ кращим. Ми на світлій стороні. І нехай нам допоможе Бог!” — каже мер Львова Андрій Садовий.

Також на знак солідарності з ізраїльським народом прапори з’явилися на цифрових бігбордах у Києві та Харкові.

Що відомо про вторгнення ХАМАС в Ізраїль

Вранці 7 жовтня бойовики руху ХАМАС вдерлися на територію Ізраїля із Сектора Гази, узявши під контроль кілька населених пунктів у прикордонній зоні та захопивши десятки заручників. У відповідь Ізраїль розпочав проти бойовиків контртерористичну операцію.

Світові лідери засудили атаку ХАМАС на Ізраїль, зокрема свою солідарність із народом Ізраїля висловили в Європейському союзі та Україні.

Уряд Ізраїлю 8 жовтня підтримав запровадження воєнного стану в країні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

9 жовтня Ізраїль заявив про відновлення контролю над усіма прикордонними містами та анонсував “повну облогу” Сектору Гази.


Джерело: Суспільне мовлення України