Суспільне мовлення

Нарколабораторія на Львівщині: суд обрав запобіжні заходи трьом учасникам групи

Галицький районний суд Львова 28 вересня обрав запобіжні заходи трьом чоловікам, яких підозрюють в організації діяльності нарколабораторії на території області. Їм обрали тримання під вартою без визначення застави.

Про це повідомив у коментарі Суспільному прокурор відділу управління нагляду Львівської обласної прокуратури Роман Замараєв.

48-річний львів’янин, 65-річний громадянин Вірменії та 32-річний мешканець Сум залишаються у слідчому ізоляторі. За словами прокурора, обвинувачені відмовилися давати покази.

“Завершено негласні слідчі дії. До оголошення підозри встигли дослідити тільки частину вилучених речовин. Ми першочергово скеровуємо вилучені речі на експертизу, щоб підтвердити вагу і вид наркотика, тому що були вилучені речовини різного кольору і запаху, складові, прекурсори”, — каже Роман Замараєв.

Нарколабораторію у дачному будинку у одному з районів Львівщини викрили 26 вересня.

“Інформацію про те, що люди придбали сировину, яка може використовуватися для виготовлення наркотичних засобів, працівники поліції отримали агентурним шляхом. Встановили людину, яка замовила, коло її спілкування і в подальшому вийшли на трьох осіб, встановили, де вони переміщуються і встановили, де розташований будинок”, — розповів прокурор Роман Замараєв.

За його словами, також за будинком встановили аудіо та відеонагляд. Згодом за адресою розпочали обшук. Він тривав 6 годин.

Під час обшуку знайшли близько 300 л прекурсорів, а також 50 кг порошкоподібних прекурсорів, для виготовлення наркотиків, відповідне обладнання та інші речові докази. Окрім цього, вилучили 40 кг вже готових наркотиків, повідомили у прокуратурі. Також знайшли поштові коробки з наліпками двох логістичних компаній та книжки з органічної хімії.

За словами прокурора відділу управління нагляду Львівської обласної прокуратури Роман Замараєва, враховуючи об’єми вилученого, експертизи можуть тривати упродовж двох-трьох місяців.

Трьом учасника групи інкримінують незаконне виробництво та зберігання з метою збуту наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Правоохоронці встановлюють інших причетних до організації діяльності нарколабораторії.


Джерело: Суспільне мовлення України