Суспільне мовлення

У Львові 22 вересня перекриють для проїзду частину вулиці Січових Стрільців

У Львові у межах Європейського тижня мобільності 22 вересня перекриють ділянку вулиці Січових Стрільців від вул. Гнатюка до вул. Костюшка. Обмеження для руху транспорту діятимуть з 6:00 год і до 23:00 год.

Про це повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради.

22 вересня у Львові відбудеться завершальна подія Європейського тижня мобільності — День вулиці Січових Стрільців. Заходи стартують о 12:00 і триватимуть весь день — до 21:00.

Під час події презентують напрацьовані раніше сценарії підвищення привабливості вулиці Січових Стрільців та двох сусідніх – Коперника та Дорошенка, розповіли в управлінні вуличної інфраструктури ЛМР. Крім того, відвідувачі самі зможуть спроєктувати вулицю такою, якою уявляють її в майбутньому.

Охочим запропонують і “відчути” доступність вуличного простору, подолавши перешкоди на кріслі колісному, милицях чи “будучи” незрячим.

Також на окремих локаціях можна буде зіграти у бадмінтон чи настільний теніс, спробувати себе у фехтуванні чи у вуличних шахах. Зіграти настільні ігри та почути корисні лайфхаки від велосипедистів.

“Тимчасово перетворивши на пішохідну вулицю, яка з’єднує дві вже пішохідних вулиці — проїзд Крива Липа і Курбаса — з двома університетами та парком, хочемо показати, що ця частина може використовуватися не лише як парковка для кількох десятків авто. Бо власне автомобільний потік тут є незначний та може бути перенаправлений на сусідні вулиці Костюшка та Дорошенка. Натомість пішохідний потік тут великий”, — каже керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Об’їзд приватного транспорту відбуватиметься по вул. Костюшка. Проїзд спецтехніки буде дозволено.

Європейський тиждень мобільності стартував у Львові наприкінці минулого тижня та закінчиться завтра, 22 вересня. Подія популяризує використання громадського транспорту та альтернативних методів пересування містом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Захід відбувається у межах проєкту “Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ”, який виконує німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини і Швейцарії.


Джерело: Суспільне мовлення України