Суспільне мовлення

У Львові суд обрав міру запобіжного заходу офіцеру Самбірського ТЦК

У четвер, 21 вересня, у Личаківському районному суді міста Львова обрали міру запобіжного заходу для начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК. Йому призначили цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

Слухання у справах заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія цього відділу розпочалося о 15:10. Їх обвинувачують у катуванні та незаконному утриманні у військкоматі двох чоловіків.

Під залом суду зібралися чинні військовослужбовці. Вони висловлюються на підтримку обвинувачених.

Близько 16:50 суддя оголосила перерву судового засідання. Через годину суддя повернулася до зали суду і повідомила, що клопотання задоволене.

Від так, заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК обрали міру запобіжного заходу — цілодобовий домашній арешт тривалістю два місяці, без електронного браслета.

Адвокат обвинуваченого водія попросив долучити до справи документи про те, що чоловік воював в АТО та мав поранення. Також адвокат нагадав, що до матеріалів справи долучили лише епізод відео.

О 18:40 суддя пішла у нарадчу кімнату.

Інформація доповнюється…

Що відомо про інцидент у військкоматі Самбірського ТЦК

19 вересня у мережі опублікували відео, на яких військовослужбовці б’ють чоловіка та погрожують йому зброєю. На відео чоловік, який представляється Вадимом, каже, що він харків’янин і його утримують в ТЦК шосту добу.

У Львівському обласному ТЦК та СП відреагували. Військовослужбовців відсторонили та проводять службову перевірку. Також там зауважили, що на відео, яке поширюють у мережі, видно лише частину події,

В Офісі генерального прокурора повідомили, що на Львівщині розслідують обставини інциденту у районному військкоматі. За фактом відкрили кримінальне провадження.

20 вересня у ДБР повідомили, що у Самбірському військкоматі утримували ще одного чоловіка — мешканця Кривого Рогу. Тоді ж двом військовослужбовцям ДБР повідомило про підозру у катуванні та незаконному позбавленні волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними ДБР, двоє чоловіків, яких утримували проти волі, потрапили до ТЦК після того, як намагалися перетнути кордон і потрапити до Польщі. Їх затримали прикордонники.


Джерело: Суспільне мовлення України