Суспільне мовлення

Львівська дитяча лікарня Святого Миколая оголосила збір на лазер для лікування післяопікових рубців

Львівська дитяча лікарня Святого Миколая оголосила збір на придбання лазерного апарату. За його допомогою медики зможуть безоплатно надавати допомогу зі шліфування післяопікових рубців дітям. Апарат коштує майже три з половиною мільйони гривень. Наразі більша частина суми зібрана.

Анастасії із Вінниччини 11 років. До львівської дитячої лікарні Святого Миколая її госпіталізували із сильними опіками шкіри ніг.

“Діти гралися. Розпалили невеличке багаття, прийшов сусідський хлопчик, приніс трошки бензину, а вона сиділа біля того багаття, і якраз на неї пішов цей спалах”, — розповідає мама Анастасії Людмила Бондаренко.

Пацієнтка Анастасія разом з мамою Людмилою Бондаренко. Фото: Суспільне Львів

За словами лікарки-комбустіолога Лесі Стрілки, 20% шкіри дівчинки уражені глибокими опіками. А реабілітація триватиме щонайменше до повноліття.

“У неї уражена вся товщина шкіри. І, відповідно, ми вже видалили оперативним шляхом, вона може встати. Але зараз вона не ходить через те, що в неї стоять ВАК-системи і це доволі боляче. Лікування до повного закриття ран займе приблизно півтора-два місяці. Її чекає ще дуже багато операцій, перев’язок та операція з пересадки шкіри”, — каже лікарка-комбустіолог Леся Стрілка.

Львівська дитяча лікарня Святого Миколая оголосила збір на лазер для лікування післяопікових рубців

Лікарня Святого Миколая у Львові. Фото: Суспільне Львів

Наразі медики шукають для дівчинки програму лікування за кордоном, де є належні умови для догляду за дітьми з опіками. Водночас дитяча лікарня також потребує спеціального обладнання — лазерного апарата для шліфування рубців.

“За новими даними, лазером можна працювати з рубцем уже через три місяці після загоєння рани. Починає рости рубець — ми можемо працювати лазером. Що робить лазер? Він стоншує рубець, робить його ближчим до нашого звичайного кольору шкіри”, каже Леся Стрілка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами лікарки, зараз дитяча лікарня Святого Миколая оголосила збір на лазер. За попередніми підрахунками потрібно майже 3,5 млн грн. Деталі — на Facebook-сторінці Першого медоб’єднання Львова.


Джерело: Суспільне мовлення України