Суспільне мовлення

У Львові проведуть екскурсії перейменованими вулицями: як долучитися

У Львові розробили новий екскурсійний маршрут перейменованими вулицями та просторами після декомунізації. Екскурсія триватиме орієнтовно півтори години. Там розповідатимуть про людей, на честь яких були названі вулиці.

За словами керівниці управління туризму Львова Христини Лебедь, коли працівники інформаційних центрів розповідають, як дібратися до тих чи інших туристичних об’єктів, часто люди не розуміють, де це є через нові назви вулиць.

“Кожен львів’янин зараз вивчає для себе нові найменування вулиць і намагається асоціювати місто з ними. Відтак виникла ідея дослідити історії людей, в честь яких переназвали деякі вулиці, і запропонувати мешканцям та гостям міста прогулятись цим маршрутом”, – каже Христина Лебедь.

Новий екскурсійний маршрут розробив історик та екскурсовод Євген Гулюк. Він пролягає через сквер НТШ — сквер Іваничука — вулицю Тараса Бобанича “Хаммера” — вулицю Ігоря Дашка — вулицю о. Димитрія Яреми — сквер Панчишина та завершується на вулиці Юрія Руфа. Перша екскурсія відбудеться у переддень Дня Незалежності — 23 серпня о 9:00.

“Запрошуємо на прогулянку містом, де головні акценти будуть саме на перейменованих локаціях. Поговоримо про назви площ та вулиць, непересічних місцевих мешканців та цікавинки з їхнього життя”, – говорить екскурсовод.

Відвідати екскурсію можуть безкоштовно як гості міста, так і львів’яни. Проте потрібно попередньо зареєструватися. Місце зустрічі — Львівський туристичний офіс на Руській, 20.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Центрі туристичної інформації додають, надалі працюватимуть над створенням нових екскурсій, які будуть охоплювати інші перейменовані вулиці.


Джерело: Суспільне мовлення України