Суспільне мовлення

У Львові біля продуктового банку “Тарілка” створили новий громадський простір

У Львові створили новий громадський простір в межах Майстерні міста 2023. Його облаштували поруч з банком їжі “Тарілка”, що на вулиці Кульпарківська. Про це Суспільному розповіла координаторка проєктів ГО “Плато” Анжеліка Зозуля.

Біля продовольчого банку “Тарілка” встановили лавки та висадили зелень. Всі рослини є багаторічні і не потребують особливого догляду, каже координаторка проєктів громадської організації “Плато” Анжеліка Зозуля.

“Буде дві комбінації рослин. Будемо висаджувати імперата, а також гейхера, вони дають яскраві червоні листочки. Також у нас буде контейнер, в якому буде кілька видів м’яти: апельсинова, шоколадна, лимонна, а також будуть шавлії та чебреці. З цього можна буде приготувати лимонад, мохіто, а також чай і частувати відвідувачів цього простору”, говорить координаторка проєктів ГО “Плато” Анжеліка Зозуля.

Фото: Суспільне Львів

Облаштувати таке місце вирішили для комфорту відвідувачів банку їжі.

“Зараз наша база складає понад 10 тисяч людей. На початку повномасштабного вторгнення було 2,5 тисячі. Ми бачимо, що щодня зростає потреба у продуктах. До нас кожен день приходить понад 30 людей за продуктовими наборами, на жаль, раніше у них не було місця, де вони могли перепочити в очікуванні”, каже координаторка з питань комунікації ГО “Тарілка” Анастасія Юристовська.

У Львові створили новий громадський простір в межах Майстерні міста 2023

Фото: Суспільне Львів

Облаштували новий громадський простір організація “Тарілка” спільно з Інститутом Міста в межах Майстерні міста.

“Відвідувачі продовольчого банку часто очікують свої продуктові набори і вони не мають можливості десь присісти відпочити. Також тут є проблема з паркуванням, тому ми вирішили таким тактичним урбанізмом встановити вуличні меблі для того, щоб відвідувачі могли тут присісти і відпочити поки вони чекають своєї черги”, каже проєктний менеджер інституту міста Дмитрій Шевченко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Дмитрія Шевченка, цей громадський простір облаштували за гроші німецького товариства.


Джерело: Суспільне мовлення України