Суспільне мовлення

Посадовця Львівської міськради та львів’янку підозрюють у хабарництві — прокуратура

У Львові оголосили про підозру у хабарництві в.о. начальнику одного із управлінь Львівської міської ради та львів’янці.

Про це Суспільному повідомила речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко. Прокуратура ім’я підозрюваного не називає, але за даними видання Zaxid.net, мова йде про Георгія Корнєєва.

За даними слідства, посадовець та його спільниця одержали 1 500 доларів від приватного підприємця. Останній переплановував помешкання у комерційне приміщення для відкриття магазину. У цьому йому допомагала фігурантка.

“Службовець вимагав хабар за погодження технічної документації з облаштування окремого входу в квартиру. Чоловік брав гроші через посередницю. Жінка достеменно знала, що бере участь у злочинній схемі одержання неправомірної вигоди. Обох фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України”, — повідомили у пресслужбі прокуратури.

Правоохоронці затримали посадовця Львівської міськради та львів’янку, яких підозрюють у хабарництві. Фото: Львівська обласна прокуратура

Як повідомила, Адріана Дмитренко виконуючому обов’язки начальника одного із управлінь Львівської міської ради та львів’янці оголосили про підозру. Посадовцю інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), а його спільниці — пособництво у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України)

Суспільне намагалось отримати коментар від Георгія Корнєєва, але у нього вимкнений телефон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз слідчі вирішують питання відсторонення посадовця від займаної посади та обрання затриманим запобіжних заходів.


Джерело: Суспільне мовлення України