Суспільне мовлення

9 років не могли поставити правильний діагноз: у Львові прооперували дитину

У Львові фахівці Центру дитячої медицини лікарні Охматдит прооперували 9-річну Христину, яка від народження мала періодичні болі в животі та нудоту. Увесь цей час фахівці не могли поставити правильний діагноз та лікували іншу хворобу.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Охматдиту.

Від народження Христина зі Сколе мала періодичні болі у животі та нудоту. Батьки звернулися з цією проблемою до лікарів, які поставили дитині діагноз — дискінезія жовчного міхура. Всі ці роки лікували саме це захворювання, проте симптоми не зникали.

Нещодавно дівчинка отруїлась та потрапила до місцевої лікарні. Там Христину дообстежили через високу температуру та порадили піти на УЗД. Там у дівчинки виявили вроджений гідронефроз. За словами медиків, це хронічне розширення ниркових балій та чашок, що призводить до порушень відтоку сечі. Хвороба спричиняє стискання ниркових канальців, порушення кровотоку всередині органу та відмирання тканин. Дитину скерували в Охматдит.

“В моменти, коли Христина, до прикладу, більше пила чи мала супутні захворювання, звуження сечовивідних шляхів проявлялося найбільше. Тобто, нирку роздувало і було боляче. До нас дівчинка потрапила саме тоді, коли було загострення і було на УЗД легше побачити це звуження”, — каже уролог Ігор Гримак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В Охматдиті дитину дообстежили та прооперували. Операція пройшла успішно. Христина вже відновилась та добре себе почуває.


Джерело: Суспільне мовлення України