Україна і світ

Знизити рівень цукру в крові після їжі виявилося дуже просто — дослідження

Команда вчених Університетського коледжу Лондона (UCL) під час дослідження з’ясувала, що вплив червоного світла може допомогти знизити рівень цукру в крові після їжі.

Як проходило дослідження

Повідомляється, що науковий експеримент проводився на здорових людях, але дослідники припускають, що цей метод потенційно може мати значення для контролю діабету після їжі.

Учені набрали 30 добровольців, які були розділені на дві групи: 15 у групі з червоним світлом 670 нм і 15 у групі без світла.

Зараз дивляться

Потім учасників попросили випити глюкозу, розчинену у воді, і вимірювати її рівень у крові кожні 15 хвилин протягом наступних двох годин.

Результати

Результати показали, що певна частота червоного освітлення протягом 15 хвилин призвела до зниження рівня цукру в крові після їжі на 27,7%, а також знизила максимальний стрибок рівня глюкози на 7,5%.

Цей ефект учені пояснюють тим, що червоне світло стимулює вироблення енергії в мітохондріях, крихітних електростанціях усередині клітин, що призводить до збільшення споживання глюкози.

Вплив синього світла

Водночас дослідницька група також припустила, що тривалий вплив синього світла, випромінюваного такими пристроями, як телефони, ноутбуки і телевізори, може мати серйозні довгострокові наслідки для здоров’я людини.

За словами вчених, синє світло саме по собі може призвести до порушення рівня цукру в крові, що може стати небезпечною основою для розвитку діабету.

Доброю новиною є те, що, за словами дослідників, цю проблему можна частково розв’язати, проводячи більше часу на сонячному світлі, яке має баланс червоного та синього світла.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-21 13:07:09