Україна і світ

Важкий парапарез: у Львові відновлюють стан трьохрічного Марка


Команда львівських фахівців успішно провела перший курс реабілітації трьохрічному хлопчику, який страждає на спастичний парапарез.

Вади розвитку

Хлопчик з Черкаської області народився передчасно на 27-му тижні вагітності з вагою 900 г.

Про важкий діагноз —  спастичний парапарез, що вражає дві кінцівки —  та проблеми з нирками батьки дитини дізналися, коли Марку виповнився один рік.

У пошуках ефективного лікування родина звернулася по медичну допомогу до Центру дитячої медицини. І була приємно вражена першими результатами.

Адже раніше навіть у столичних медзакладах терапія не давала шансів на відновлення стану.

Перші успіхи

Виявляється, тільки у Львові, під час курсу реабілітації в Охматдиті, Марко почав стояти і повзати. Причому так, як потрібно.

— Ми підібрали йому вертикалізатор, ходунці, ортопедичні устілки. Працювали активно над стоянням і ходьбою, зменшуючи спастику шляхом розтягування,  —зазначила фізичний терапевт Адріяна Гавронська.

Сьогодні зі хлопчиком також працюють висококваліфіковані лікарі: керівниця Центру реабілітації гострих станів та відновного лікування, спеціаліст з фізичної та реабілітаційної медицини Оксана Гдиря, фізичний терапевт Марія Гуль, ерготерапевт Лідія Марченко, клінічний психолог Мирослава Чорна та логопед Вероніка Пляцко.

У подальшому для покращення навичок Марко має пройти курси реабілітації ще раз.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Центр дитячої медицини. Лікарня Охматдит 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-17 19:06:00