Україна і світ

Валерій Залужний пояснив, навіщо потрібен План перемоги України

Фото: Getty Images

План перемоги президента України Володимира Зеленського призначено насамперед для наших партнерів. Тоді вони зможуть зрозуміти очікування офіційного Києва від них.

Таку заяву зробив посол України у Великій Британії Валерій Залужний у рамках дискусії в Королівському інституті міжнародних відносин, більше відомого як Chatham House.

План перемоги України – заява Залужного

Президент Володимир Зеленський вирішив створити План перемоги, щоб партнери України могли щось зробити для закінчення війни, наголосив Валерій Залужний.

На його думку, ця ініціатива призначена саме для них. Тому спочатку всі пункти Плану перемоги розповіли союзникам, а не українцям. Першочергово потрібна стратегія, інакше Україні стане складніше, зазначив посол.

Він стверджує, що деякі пункти мають зробити США, інші – Німеччина. Також низка країн може зменшити об’єми закупівель російської нафти та запровадити сильніші санкції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Посол України у Великій Британії звернув увагу, що під час війни дуже складно робити прогнози. Він вважає, що єдиною точною річчю, яка може принести результати, є “математика”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-17 18:41:48