Україна і світ

Фіцо має підтримувати Україну, інакше Путін не зупиниться – Зеленський

Фото: Офіс президента

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо повинен підтримувати Україну, інакше російський диктатор Володимир Путін не зможе зупинитися.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте, відповідаючи на запитання спеціального кореспондента та міжнародного оглядача телеканалу ICTV Володимира Рунця.

Зеленський про заяву Фіцо

– Ви знаєте, я багато що сказав Фіцо. Треба утримувати стосунки між нашими країнами. Це дуже важливо. Його країна не у війні, слава Богу. Я бажаю його народу мир, щоб вони не бачили ніколи те, що може бути обличчям Путіна, що він може принести у країну, – заявив Володимир Зеленський.

На його думку, це добре для словацького народу. Проте прем’єр-міністр Фіцо має підтримувати Україну, інакше він добре зрозуміє, що таке війна.

– Але він повинен підтримувати нас. Інакше він теж зрозуміє це дуже добре, тому що Путін ніколи не зупиниться, – пояснив президент України.

За словами Володимира Зеленського, російський диктатор не зупиниться, тому що йому подобається ведення війни.

– Я сьогодні надав цікавий приклад, коли ми хотіли зберігти наш північний район і зайшли в Курську область. Ви знаєте, що росіянки сказали нашим солдатам? А, ви НАТО, ви американці?

Українські солдати можуть говорити російською мовою. І вони почали відповідати російською мовою: ні, ми українці. Ці бабусі-росіянки відповіли: ні, ми знаємо – ви НАТО. Вони дуже здивувалися, що ми українці. Ви розумієте, в якому полі дезінформації вони живуть?

Президент України зазначив, що Путін створив такий уряд, забравши права своїх громадян. А тепер він відправляє на смерть молодих людей, сказав Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Це означає, що він ніколи не зупиниться. Він любить цей світ. І він хоче зберегти той світ, який він створив. Саме тому закінчити з ним було б краще. Але зупинити його потрібно. Ви розумієте? – запитав глава держави.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-17 20:48:52