Україна і світ

Зловмисники намагаються зламати акаунти у Viber: як убезпечити дані

Експерти з кібербезпеки попередили українців про нову схему злому акаунтів у Viber. Користувачі месенджера почали отримувати повідомлення про спробу увійти в їхній обліковий запис.

Зловмисники намагаються зламати акаунти у Viber: подробиці

Так, за даними експертів з Лабораторії цифрової безпеки, користувачі Viber отримують сповіщення про заблоковану спробу входу в обліковий запис. Деякі отримували повідомлення на електронну пошту, або ж у самому додатку.

Зараз дивляться

Кібербезпечники зазначили, що Viber використовує технологію end-to-end шифрування. Навіть якщо зловмисник увійде в акаунт – він не зможе прочитати архів листувань. Однак небезпека все ж є – хакер може від імені користувача розсилати повідомлення знайомим жертви.

Для захисту особистих даних, рекомендується налаштувати двофакторну аутентифікацію.

– Крім цього, рекомендуємо перевірити відкриті сесії, тобто на яких пристроях ви залогінені у свій акаунт Viber, – заявили експерти.

Для цього в налаштуваннях додатка потрібно вибрати рядок Параметри, а потім Облікові записи. У списку з’являться пристрої, з яких є доступ до облікового запису.

Наприкінці липня українців попередили про крадіжку електронної пошти. Хакери поширюють листи з вкладеннями у вигляді архівів, що містять HTML-файл. У браузері відкривається фейкова сторінка сервісу Ukr.net, і після введення пароля і логіна зловмисники можуть увійти у вашу пошту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 11:10:08