Суспільне мовлення

“Жодні люди не позбавлять наших дітей навчання”: як львів’яни прибирають школу після ракетної атаки

У Львові внаслідок ракетної атаки 15 лютого були пошкоджені дві школи та дитсадок. Вчителі та батьки прибирають навчальні заклади від скла, аби якнайшвидше відновити навчання.

Більше про це дізнавалося Суспільне.

Прибирати одну з шкіл окрім працівників прийшли і батьки учнів.

Прибирання у школі після ракетної атаки. Фото: Суспільне Львів

Серед них мама учениці 4 класу Христина Шабат.

“Та побачила вранці в Telegram новини, що школа частково зруйнована, тому вирішила прийти допомогти. Я знаю, що це купа скла і треба купа рук. Я збираю книжки з під столів, витрушую з них скло і пакую в коробки”, — каже Христина Шабат.

Христина Шабат

Христина Шабат. Фото: Суспільне Львів

Прибирання у школі

Прибирання у школі. Фото: Суспільне Львів

У найбільш пошкоджених приміщеннях навчалися п’ятикласники, каже працівниця школи Олена Пендерецька.

“Тут навчалися два п’яті класи, на жаль, їхнє навчання поки що припинене, але завтра ми будемо думати, що робити далі. Скоріше за все, ми переведемо в їх класи, в яких раніше в нас проводилось, наприклад, мистецтво. Навчальний процес забезпечимо в будь-якому випадку, бо жодні погані люди не позбавлять наших дітей навчання”, — додає Олена Пендерецька.

Олена Пендерецька

Олена Пендерецька. Фото: Суспільне Львів

Прибирання у школі

Прибирання у школі. Фото: Суспільне Львів

Що відомо про ракетну атаку по Львову 15 лютого

Вранці, 15 лютого, російська армія завдала ракетного удару по Львову. У місті зафіксували влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Також вибуховою хвилею пошкоджені житлові будинку, дві школи та садочок.

Внаслідок удару троє людей травмовані. Двом травмованим — це чоловік та жінка, які живуть в будинках на Науковій, надали допомогу на місці. У них різані рани. Також госпіталізували чоловіка з гематомою надбрівної ділянки. Це також мешканець одного з будинків, які пошкоджені вибуховою хвилею.

Також, за даними Міністерства енергетики України у Львові суттєво пошкоджено кілька об’єктів оператора системи розподілу електроенергії, зокрема трансформаторну підстанцію. Знеструмлено об’єкт інфраструктури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На вулиці Науковій, 7а запрацював виїзний ЦНАП, де мешканці пошкоджених будинків можуть отримати консультації й подати документи на відшкодування вибитих вікон і дверей. За кожне вибите вікно місто компенсує людям до 12000 гривень, за одні вибиті вхідні двері – до 8000 гривень.


Джерело: Суспільне мовлення України