Україна і світ

Зеленський у Нормандії – ветеран намагався поцілувати руку президенту

Приїзд президента Володимира Зеленського до Нормандії 6 червня викликав захоплення у  гостей ювілейного заходу, а літній ветеран операції 1944 року навіть намагався поцілувати йому руку.

Український гарант зніяковіло відсмикнув долоню і натомість обійняв чоловіка.

Зворушливий інцидент стався на урочистому заході в Нормандії, куди президент Зеленський прибув разом із дружиною Оленою з нагоди 80-річчя від дня спільної операції союзників.

Зараз дивляться

У короткій бесіді ветеран подякував Зеленському за захист Європи від збройної агресії РФ, у свою чергу глава держави подякував йому за участь у союзницькій місії 80 років тому.

Коли журналісти запитали Зеленського, чи сподівається він на висадку союзників в Україні, як 80 років тому це сталося в Нормандії, президент коротко відповів: “Так, сподіваюся”.

Зеленський у Нормандії – як зустріли президента України

Президента Зеленського в Нормандії тепло привітав його колега Еммануель Макрон, який запросив його на урочистість, а також голова Білого дому Джо Байден.

Також на заході український гарант зустрівся з принцом Уельським Вільямом, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентами Чехії Петром Павелом, Польщі Анджеєм Дудою, Італії Серджо Маттаррелою, прем’єрами Канади Джастіном Трюдо, Данією Метте Фредеріксен, Норвегії Йонасом Гар Стере та іншими партнерами України.

Публіка, що зібралася на захід, аплодувала Зеленським, коли вони йшли на свої місця.

Сам український гарант заявив, що для нього велика честь брати участь у заходах, присвячених 80-річчю операції союзників у Нормандії.

— Ця подія і день є нагадуванням про мужність і рішучість, виявлені в прагненні до свободи і демократії. Союзники захищали свободу Європи тоді, і українці це роблять зараз. Єдність перемогла тоді, і справжня єдність може перемогти сьогодні, – наголосив Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-06 22:10:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин