Україна і світ

Збивають ракети Х-101 та «калібри»: у Повітряних Силах розповіли про точність ЗРК IRIS-T

Допис розміщений на Facebook-сторінці командування.

«Кожний пуск був точним — 23 російські крилаті ракети типу Х-101 та «калібр» були знищені», — йдеться у повідомленні.




Завдання бойової обслуги пускової установки — своєчасно прибути на визначену позицію, розгорнути установку та передати управління нею на командний пункт.

«Ми робимо це швидко та якісно. Після цього залишаємо пускову установку, відходимо на певні відстані та приступаємо до її охорони та оборони», — розповідає начальник обслуги.

Далі пусковою установкою дистанційно керують фахівці на командному пункті. Вони отримують інформацію про цілі від радіотехнічного підрозділу і приймають рішення на ураження. Стовідсотковий результат влучань свідчить, що весь колектив працює відмінно.

«Всі інші пускові установки нашого підрозділу також мають стовідсоткову статистику знищення цілей. Це сучасний німецький зенітний ракетний комплекс. Ми швидко опанували його під час підготовки в Німеччині. Повернулися в Україну, отримали техніку та озброєння і вже за два тижні знищили першу ворожу крилату ракету», — каже командир дивізіону ЗРК IRIS-T.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Німеччина передала Україні додатково по одній системі протиповітряної оборони IRIS-T SLM та IRIS-T SLS.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-17 12:26:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин