Україна і світ

Заяви Путіна не вплинуть на Саміт миру в Швейцарії: Андрій Єрмак

Фото: Офіс президента

Заяви російського диктатора Володимира Путіна, які прозвучали напередодні, не вплинуть на порядок денний Глобального саміту миру.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону Єдині новини, коментуючи його слова про нібито готовність РФ припинити війну, якщо Україна відмовиться від членства в НАТО та віддасть Москві Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області.

Саміт миру і заяви Путіна

– Вони точно не змінять адженду, вони точно не вплинули на рішення великої кількості країн бути тут і говорити про мир, – наголосив він.

На його думку, все, що лунає останнім часом з боку Кремля, лише підтверджує – “ми на вірному шляху”.

Зараз дивляться

Чи можливий розгляд альтернативного мирного плану

Єрмак запевнив, що Україна готова розглянути пропозиції Формули миру від усіх країн, які поважають нашу незалежність і територіальну цілісність.

– Ми вважаємо абсолютно справедливим, що саме наша Формула миру є основою, тому що війна і агресія саме проти України. Це справедливо. Але ми наголошуємо і говоримо про це завжди: ми відкриті до будь-яких пропозицій, ідей від усіх країн, які поважають нашу незалежність, територіальну цілісність і суверенітет, – сказав він.

За його словами, для України важливо, щоб цей план був спільним, тобто підтриманий більшістю країн світу.

– Щодо участі країн, яких сьогодні тут немає, Зеленський дуже чітко сказав про це з президентом Байденом: якщо наші принципи збігаються, наприклад, із Китаєм, цей діалог обов’язково буде розпочато, й Китай долучиться до цього процесу, – додав Єрмак.

Глава Офісу президента також наголосив: коли спільний мирний план буде готовий, його можуть передати представнику РФ вже на наступному саміті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-15 18:00:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин