Україна і світ

F-16 та зміна тактики ракетних ударів РФ: аналіз розвідки Британії

Фото: Факти ICTV

За останній тиждень Росія почала цілеспрямовано завдавати ракетних ударів по українських аеродромах, побоюючись майбутнього прибуття винищувачів F-16.

Такого висновку дійшли в розвідці Міноборони Великої Британії, аналізуючи тактику останніх повітряних ударів РФ по Україні.

F-16 та зміна тактики ракетних ударів РФ

– У період з 12 до 18 червня російська авіація дальньої дії переорієнтувала свої удари крилатими ракетами на українські військово-повітряні бази, що майже напевно було викликано розчаруванням успіхами українських авіаударів, а також, ймовірно, демонструє занепокоєння Росії щодо майбутнього застосування літаків F-16, – йдеться у зведенні 20 червня.

У розвідці також нагадали, що серія скоординованих українських атак на цілі в Криму призвела до знищення критично важливих елементів російських зенітно-ракетних комплексів класу земля-повітря С-300 і С-400.

Зараз дивляться

Там вважають, що Росія може швидко їх замінити, проте подальше виснаження, напевно, змусить її залучати обладнання з інших регіонів, як вона це робила раніше, якщо вона хоче зберегти щільність покриття своєї системи ППО.

А подальші успішні українські атаки на російські аеродроми, з яких проводяться ударні операції, змусять Росію продовжувати політику розосередження авіації далі від лінії фронту, що призведе до збільшення втоми літаків і екіпажів, зауважують у розвідці.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 848-му добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 13:57:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин