Україна і світ

Соцопитування пророкують поразку партії Ріші Сунака на виборах 4 липня

Фото: Офіс президента

За результатами трьох соцопитувань, передбачається, що консерватори прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака зазнають поразки на виборах, що відбудуться 4 липня. 

Опитування пророкують поразку партії Сунака: що відомо

Результати опитування показують, що Лейбористська партія здобуде переважну більшість після 14 років в опозиції. 

Згідно з опитуванням YouGov, то лейбористи можуть здобути 425 парламентських місць у Палаті громад, яка містить 650 місць, що є найбільшим показником для неї за всю історію. Натомість Savanta прогнозує лейбористам 516 місць, а More in Common – 406. 

Зараз дивляться

Компанія YouGov прогнозує консерваторам 108 місць, а ліберальним демократам – 67, тоді як Savanta – 53 місця консерваторам і 50 ліберальним демократам.

Своєю чергою, More in Common прогнозує 155 і 49 місць обом силам відповідно. 

Крім того, за результатами опитування Savanta, Ріші Сунак може втратити своє власне місце в парламенті в північній Англії. 

Вищезазначені результати здебільшого збігаються з попередніми результатами опитуваннями, які прогнозували перемогу лейбористів, але показували, що масштаб поразки консерваторів може бути навіть гіршим, ніж передбачалось раніше. 

Наразі партія Reform UK набирає обертів напередодні виборів і сподівається обійти консерваторів Ріші Сунака. Її рейтинг почав стрімко зростати після того, як її лідер Найджел Фарадж, який прославився своєю вдалою кампанією за вихід Великої Британії з ЄС (Brexit), повідомив, що повертається в політику. 

Одначе, зауважимо, що у Великій Британії діє мажоритарна виборча система. Це означає, що Reform UK може отримати мільйони голосів по всій країні, не здобувши жодного окремого місця в парламенті.

YouGov прогнозує, що Reform UK здобуде п’ять місць, натомість Savanta – жодного.

Нагадаємо, що в травні прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про проведення загальних виборів до парламенту 4 липня – це будуть дострокові вибори.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 12:39:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин