Україна і світ

Як зробити морозиво з йогурту: рецепт

Морозиво з йогурту – чудова альтернатива покупному морозиву, яка поєднує в собі користь та смак.

Йогурт є джерелом пробіотиків, які підтримують здоров’я кишківника, покращують травлення та зміцнюють імунітет. Він також містить білок, кальцій та вітаміни групи В.

Морозиво з йогурту зазвичай має меншу калорійність порівняно з традиційним морозивом на основі вершків.

Як зробити морозиво з йогурту в домашніх умовах та які інгредієнти можна додати для покращення смаку – читайте в матеріалі.

При приготуванні цього освіжаючого смаколика в домашніх умовах можна експериментувати з різними інгредієнтами та створювати власні унікальні рецепти. Ось кілька ідей:

  • Нарізані свіжі ягоди чи фрукти (полуниця, малина, чорниці, вишня, журавлина, банани, манго).
  • сухофрукти (курага, інжир, родзинки, в’ялена журавлина).
  • горіхи (мигдаль, кеш’ю, фундук, фісташки).
  • насіння (чіа, гарбузове, льон).
  • Шоколадні крихти чи какао.
  • Замість цукрової пудрти чи цукру: фруктоза, мед, сироп до смаку.
  • Джем чи варення.
  • Кокосова стружка.
  • Спеції: імбир, кориця, кардамон.
  • Мюслі або гранола.
  • М’ята чи меліса.

Як зробити з йогурту морозиво

Експериментуйте з різними поєднаннями цих додатків, щоб знайти свої улюблені варіанти. Рецепт морозива з йогурту дозволяє проявити креативність.

Інгредієнти:

  • йогурт густий натуральний – 2 склянки
  • густий джем (кисло-солодкий) – 1-2 ст. л.
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • цукрова пудра – 1-2 ст. л.
  • лікер за бажанням – 1-2 ст. л. чи ванілін – дрібка

Морозиво з йогурту: рецепт покроково

  1. Йогурт викладаємо у зручну для збивання ємність. Додаємо цукрову пудру, сік лимона та лікер чи ванілін. Гарно збиваємо.
  2. Перекладаємо отриману масу у ємність для заморожування.
  3. Додаємо до йогурту джем і акуратно перемішуємо. Повинна вийти не однорідна апетитна маса.
  4. Акуратно йогурт з джемом та перекладаємо у ємність для заморожування. Накриваємо кришкою.
  5. Процес приготування займає близько 3-4 годин. Кожні пів години морозиво з йогурту треба перемішувати.

Готове морозиво з йогурту можна одразу смакувати або зберігати в морозильній камері до подачі до 2 місяців.

Зберігаємо морозиво в герметичній ємності, щоб запобігти утворенню кристалів льоду та поглинанню сторонніх запахів. Підписуємо ємність зазначивши дату приготування, щоб знати, скільки часу морозиво вже знаходиться в морозилці. Велика кількість льоду може свідчити про те, що морозиво зберігалося неправильно або занадто довго.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 18:44:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин