Україна і світ

Вручати повістки зможуть через електронну пошту та рекомендованим листом – Веніславський

Фото: Факти ICTV

У Верховній Раді готується законопроєкт, що передбачатиме вручення повісток електронною поштою та рекомендованим листом.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів представник президента в парламенті, член комітету з національної безпеки і оборони Федір Веніславський.

За його словами, у законопроєкті планується прописати можливість вручення повісток не тільки особисто під розписку, а й через електронну пошту і рекомендованим листом.

Зараз дивляться

– Також у законопроекті ми плануємо прописати можливість вручення повістки не лише особисто під розписку, але і через електронну пошту та рекомендованим листом. Тобто сповіщення про надходження рекомендованого листа надходить до поштової скриньки, а уже сам лист з повісткою мають видати людині особисто в руки відповідними представниками поштових служб. Це так звана публічна повістка, – сказав він.

Веніславський також додав, що в Україні вже фактично діє електронний кабінет військовозобов’язаних і призовників, який міститиме всі ідентифікаційні дані.

– Ці норми мають спростити отримання повістки і не дозволяти людям зловживати тим, що вони нібито не отримують повістки і не порушують закон, — сказав він.

Окремо Веніславський вказує, що автори законопроєкту хочуть дозволити вручення повісток не тільки представниками територіальних центрів комплектування (ТЦК та СП), а й органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади. Таким чином, це має уточнити повноваження всіх органів влади в питанні мобілізації, повідомив Веніславський.

– Ці норми є в законопроєкті, який ми ще напрацьовуємо. Він ще не зареєстрований. Дискусії ще тривають. Однак є всі шанси зареєструвати цей документ у фінальному вигляді вже до кінця цього тижня, — резюмував Веніславський.

Раніше Федір Веніславський заявляв, що у Раді думають над тим, аби зобов’язати українців носити із собою військовий квиток.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: РБК-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-05 23:55:34