Україна і світ

Вправи Кегеля для чоловіків: як виконувати і користь

Вважаєте, що гімнастика Кегеля корисна лише для жінок? Насправді ні. Вправи Кегеля для чоловіків можуть зміцнити м’язи тазового дна, які підтримують сечовий міхур і кишківник, а також допоможуть позбутися еректильної дисфункції та передчасної еякуляції.

Як правильно і коли можна виконувати вправи Кегеля для чоловіків – у матеріалі Фактів ICTV.

Що таке вправи Кегеля

У 1948 році лікар Арнольд Кегель вперше представив вправи як ефективний спосіб нехірургічного лікування нетримання сечі внаслідок слабкості м’язів промежини.

Зараз дивляться

Вправа Кегеля для чоловіків: користь

Послаблення м’язи тазового дна може виникнути через видалення передміхурової залози (радикальна простатектомія) і такі захворювання, як-от діабет, гіперактивний сечовий міхур та еректильна дисфунція.

Але завдяки розтягуванню м’язів тазового дна разом з іншими тканинами від куприка до лобкової кістки ці проблеми чоловікам можна подолати.

Як виконувати вправи Кегеля в домашніх умовах

  • Знайдіть потрібні м’язи. Для цього необхідно спробувати зупинити потік сечі під час сечовипускання.
  • Скоротіть м’язи ануса. Це нагадує момент, коли ви намагаєтесь затримати відходження газів або випорожнення. Напружте м’язи тазового дна протягом трьох секунд, а потім розслабляйте на три секунди. Повторюйте кілька разів поспіль. Коли ваші м’язи зміцняться, спробуйте виконувати вправи Кегеля сидячи, стоячи або при ходьбі. Відчуття тяги або підняття заднього проходу свідчить про те, що вправа виконується правильно.
  • Дзеркало можна використовувати як візуальний орієнтир, щоб побачити м’язи, піднявши пеніс вертикально та утримуючи м’язи стегон, живота та сідниць. Спробуйте зосередитися на м’язах таза, дивлячись у дзеркало, аби переконатися, що інші м’язи не задіяні. Якщо ви помітили, що інші м’язи почали напружуватися, спробуйте ще раз.

Коли виконувати вправи Кегеля

Коли завгодно, але регулярно. Просто зробіть вправи Кегеля частиною свого щоденного розпорядку. Виконуйте їх щоразу під час чищення зубів або читання та прагніть робити принаймні три підходи по 10 повторень на день.

Джерело: Мауо Clinic

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-04 19:02:12