Україна і світ

Виплати для ВПО з 1 серпня 2024 року: що зміниться

У виплатах ВПО з 1 серпня нічого не зміниться – допомогу продовжать отримувати ті, кому її призначили автоматично, а також ті, хто написав заяву на продовження.

Виплати для ВПО з 1 серпня

У серпні отримуватимуть виплати найбільш вразливі особи з числа ВПО, яким іще 1 березня автоматично продовжили допомогу на пів року.

Йдеться про тих, хто не має можливості працювати, доглядають за дітьми, важкохворими чи особами з інвалідністю, мають низькі доходи або не мають їх зовсім.

Зараз дивляться

До кінця серпня таку допомогу також отримуватимуть ті з переселенців, які до 30 квітня подали відповідні заяви на перепризначення виплат.

Субсидія на оренду житла: коли ВПО отримають новий вид допомоги

Мінсоцполітики готує додатковий інструмент державної підтримки для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), який може запрацювати вже у 2024 році, це субсидія на оренду житла.

У відомстві кажуть, що поточна допомога на проживання для ВПО (постанова Кабміну №332) не вирішує багатьох проблем – не враховує різницю цін на оренду житла в різних регіонах, не захищає від раптових змін в умовах проживання або термінового виселення, не стимулює орендодавців укладати офіційні договори.

Нині Мінсополітики завершує проєкт щодо субсидій на оренду житла для ВПО для подання на розгляд уряду.

У разі його ухвалення він набуде чинності упродовж наступних кількох місяців.

Субсидія для ВПО призначатиметься за принципом, аналогічним призначенню житлової субсидії.

Розраховуватимуть її індивідуально для кожної родини з огляду на встановлену соціальну норму житла, рівень доходу й вартості оренди, а також кількість членів сім’ї.

Проте надаватиметься вона за умови укладання офіційної угоди, яка захищатиме права як орендаря, так і орендодавця.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 08:43:05