Україна і світ

Відновлення Охматдиту, що вже вдалося зробити, фінансування — МОЗ

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні Охматдит відновлювальні роботи розпочалися вже наступного дня після російської терористичної атаки. Клініка вже з електроенергією та водопостачанням. На черзі – відновлення надання критично важливих медичних послуг.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

– Новий та інші, частково пошкоджені корпуси лікарні вже під’єднано до електроживлення – встановлено тимчасові трансформатори. Відновлено систему газопостачання – знову є кисень, запрацювала система стисненого повітря, з’явилася вода, – йдеться в повідомленні.

Критичні важливі медпослуги

Зазначається, що першочергове завдання – якомога швидше відновити надання критично важливих медичних послуг в Охматдиті, а саме операційний блок, відділення інтенсивної терапії та відділення дитячої офтальмології, урології та нейрохірургії.

Для цього розроблено план переведення відділень зі знищеного токсикологічного та аварійного хірургічного корпусів у функціонуючі.

Також проводяться відновлювальні роботи всередині приміщень, триває підготовка до ремонту фасаду західної частини нового корпусу, який зазнав найбільших пошкоджень.

Фінансування

Уже на другий день після атаки уряд виділив перші 100 млн грн для проведення невідкладних робіт із відновлення. Крім того, через платформу UNITED24 зібрано понад 300 млн грн.

На вечір 10 липня на офіційному благодійному рахунку Охматдиту та рахунку фонду Охматдит було зібрано понад 411 млн грн.

Згідно з дорученням уряду, частину відділень Охматдиту тимчасово перемістять у київські обласні лікарні, поки всі корпуси лікарні не відновлять. У нових місцях буде забезпечено всі необхідні умови для перебування та лікування дітей.

Фото: МОЗ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 14:19:05