Україна і світ

Яке сьогодні свято – 31 липня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

У середу, 31 липня, відзначається День африканської жінки, Всесвітній день рейнджерів, День безпородної собаки, День народження Гаррі Поттера та День незвичайних музичних інструментів.

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять святого Євдокима Каппадокіянина.

Яке сьогодні свято – 31 липня 2024 року

31 липня (13 серпня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті праведного Євдокима Каппадокіяніна. Здавна святий вважався покровителем сімейного вогнища.

Зараз дивляться

Євдоким був родом з Каппадокії (Мала Азія), він народився у IX столітті у сім’ї християн Василя та Євдокії. З дитинства святий відрізнявся праведністю та спокійним, лагідним характером. Євдоким служив Богові та допомагав нужденним.

Давши обітницю не вступати в шлюб, він не спілкувався з жінками, окрім своєї матері. У віці 33 років Господь покликав праведника до себе. На смертному одрі Євдоким заповів покласти його в труну в тому одязі, в якому він помре. Потім, лежачи в кімнаті, він довго молився. Рідні поховали святого так, як він попросив.

Хто святкує день ангела 31 липня 2024 року

Іменини сьогодні відзначають власники таких імен: Антон, Арсеній, Василь, Володимир, Георгій, Денис, Іван, Йосип, Костянтин, Максим, Микола, Сергій, Степан, Юрій, Ганна та Єлизавета.

Що не можна робити 31 липня 2024 року

У день святого Євдокима не можна сваритися, лихословити, пліткувати та бажати іншим зла. Не рекомендується їхати у подорож або відрядження. Заборонено викидати залишки їжі зі столу.

Сьогодні не варто хвалитися грошима і своїми досягненнями, інакше позбудетеся нажитого. Також не можна піднімати жодні предмети і гроші з землі.

Що можна робити сьогодні

Сьогодні варто помолитися праведному Євдокиму – у нього просять благополуччя, щастя та здоров’я для близьких. Сьогоднішній день вважається вдалим для одруження. Наші предки вірили, що пара, яка зіграє весілля 31 липня, буде щасливою.

Церква цього дня дозволяє працювати. Чим більше корисного людина зробить, тим прихильнішим до неї буде Євдоким.

Народні прикмети на 31 липня 2024 року

  • Бджоли вилетіли з вулика на поля – до хорошої погоди.
  • Вітряна погода 31 липня – зима буде сніжною.
  • Досвітній туман швидко розсіявся – погода буде ясною і теплою.
  • Павутина літає в повітрі – до сонячної погоди.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 05:38:08