Україна і світ

Вибухи у Києві 8 липня: 27 загиблих, десятки поранених та значні руйнування

Вибухи в Києві пролунали під час масованої російської ракетної атаки по Україні. У столиці є численні пошкодження житлової та критичної інфраструктури. Є руйнування в дитячій лікарні Охматдит. На жаль, не минулося без загиблих.

Київ вибухи зараз

Оновлено 9 липня. У Київській міській військовій адміністрації зранку повідомили, що кількість жертв зросла до 27 осіб, серед них четверо дітей. Кількість поранених також збільшилася до 117 осіб. Під час нічних розборів завалів знайдено тіло хлопчика.

Оновлено о 17:20. У ДСНС повідомили, що у Києві 8 липня загинули 22 особи, ще 72 людинипостраждали внаслідок російського ракетного удару.

Зараз дивляться

Міська влада Києва оголосила 9 липня Днем жалоби в столиці у зв’язку з терористичною атакою Росії на цивільні об’єкти Києва.

— У цей день будуть приспущені прапори на всіх комунальних будівлях міста. Також рекомендовано приспустити державні прапори на будівлях державної та приватної форм власності. 9 липня в місті заборонені будь-які розважальні заходи, – повідомив Віталій Кличко.

Рух поїздів червоною лінією метрополітену Києва відновлено у звичному режимі станом на 16:30. Усі станції наземної ділянки відкриті для пасажирських перевезень.

Раніше повідомлялося, що рух потягів червоної гілки метро курсують від станції Академмістечко до Арсенальної. Обмеження в роботі введені з міркувань безпеки та для повного обстеження відкритої ділянки після масованого ракетного обстрілу столиці.

Станом на 15.30 повідомлялося про 20 загиблих людей та 61 постраждалого внаслідок російської атаки по Києву.

Триває рятувальна операція на місці руйнування корпусу дитячої лікарні Охматдит. Дітей та персонал евакуюють по іншим комунальним медичним закладам Києва. Так само пошукові роботи тривають і в Солом’янському районі, де зруйновано кілька поверхів багатоповерхової будівлі.

Доповнено о 13:10. Через російський ракетний обстріл у Києві є влучання у дитячу лікарню Охматдит.

Внаслідок ракетного удару та вибухів у Києві зафіксовано падіння уламків у Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах. Попередні дані:

  • у Солом’янському районі пошкоджено два поверхи багатоповерхової будівлі, зруйновано 1 500 м кв. площі; сім людей загинуло. Сталася пожежа, яку вже ліквідували. Триває розбір завалів.
  • у Голосіївському – пошкоджено гаражі, горять автівки;
  • у Дніпровському – палають уламки в житловій забудові.
  • у Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок, одна жінка дістала поранення;
  • у Святошинському районі горять уламки біля житлової будівлі; також сталася пожежа у приміщені одного з підприємств;
  • у Деснянському районі горить будинок;
  • у Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня Охматдит, є значні руйнування. Триває розбір завалів. Також у районі пошкоджена житлова багатоповерхівка – зруйновано з першого по третій поверхи. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Повідомлялося про 15 загиблих та 38 постраждалих.

Також у Голосіївському та Шевченківському районах повністю зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Є пошкодження електромережі. Енергетики вже працюють на місцях. Більшість будинків заживлять резервними джерелами струму.

За словами міського голови Віталія Кличка, у житловому будинку на Сирці повністю знищений один підʼїзд. Кілька – сильно пошкоджені. Зараз з-під завалів рятувальники намагаються дістати людей, чутно їхні голоси.

Наслідки вибухів у Києві

За даними Національної поліції України, станом на 13:04 на території Охматдиту відомо про двох загиблих. Поліціянти, рятувальники, нацгвардійці, медики та перехожі розбирають завали зруйнованої будівлі.

Відомо, що у момент ворожої атаки у лікарні оперували двох дітей.

Віталій Кличко згодом повідомив, що двоє чоловіків, які постраждали від сьогоднішньої ракетної атаки російського ворога, померли в одній із лікарень Києва.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 866-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 07:52:04