Україна і світ

Ветерани війни стануть викладачами військової підготовки в школах: новий проєкт Міноборони та Мінветеранів

Про це інформує Урядовий портал.

«Сьогодні ми вітаємо 22 випускників-ветеранів, які успішно пройшли навчання у Києві. Проте для збільшення кількості ветеранів війни, які готуватимуть українців до загальновійськової підготовки та національного спротиву, Мінветеранів масштабує навчальну програму на всі регіони України», — прокоментував заступник Міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір.

Загалом у 2024 році планується випустити близько 100 ветеранів і ветеранок війни для викладання військової підготовки в школах.

Викладач «Захисту України» в школі на псевдо Євпаторія: «Повісили портрет путлера в тирі — стріляємо, тренуємося»

Нагадаємо, що Мінветеранів спільно з фахівцями Національного університету оборони України розробили Програму підвищення кваліфікації кадрового потенціалу: «Курс підвищення методичної майстерності педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які проводять початкову загальновійськову підготовку та мають статус ветеранів війни». Після завершення курсу на базі Університету слухачі-ветерани отримують сертифікат державного зразка на право викладання предмета «Захист України».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, у Міноборони розповіли, що включає в себе вдосконалення навчального предмета «Захист України».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-30 09:34:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин