Україна і світ

В Україні вироблятимуть французькі боєприпаси за ліцензією KNDS France/Nexter

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський відвідав Міністерство збройних сил Франції у Парижі. 

Як повідомляють в Офісі президента міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню показав Зеленському продукцію компаній французького оборонно-промислового комплексу, яку планують відправити в Україну.

Президент також поспілкувався з представниками компаній французького ОПК. 

Зараз дивляться

Обговорили оборонні потреби України та нарощування виробництва САУ Caesar, артилерійських снарядів, зокрема далекобійних, засобів РЕБ і бронетехніки. 

– Дякую вам за постачання Caesar. Це дуже гарна артилерія 155-го калібру. Із самого початку війни ми використовували різні системи артилерії 155-го калібру. Важливою була якість. Хочу подякувати за одну з найякісніших систем, які в нас були, – Caesar, – сказав Володимир Зеленський.

Представники українських та французьких компаній підписали ліцензійну угоду щодо створення спроможності з виробництва боєприпасів за ліцензією компанії KNDS France/Nexter. 

Фото: Офіс президента

Також підписали заяви про наміри щодо створення центру обслуговування та ремонту техніки KNDS France / Nexter в Україні та щодо використання технології 3D-друку для виготовлення запчастин до продукції компанії.

Раніше французько-німецький концерн KNDS, який виготовляє САУ Caesar заявив, що створить дочірнє підприємство в Україні.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 20:03:18